W tych robotach obiad gotuje się sam. Mają rozsądne ceny

Roboty gotujące to spełnienie marzeń szczególnie tych osób, które nie lubią, nie potrafią lub nie mają czasu gotować. Ten sprzęt wszystko zrobi za ciebie: pokroi, poszatkuje, ugotuje, a na końcu sam się umyje i wcale nie kosztuje tyle, ile mogłoby się wydawać.

Robot z funkcją gotowania - nieoceniony pomocnik w kuchni.Robot z funkcją gotowania - nieoceniony pomocnik w kuchni.
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | DANIELA KNIPPER PHOTOGRAPHY

Jest taki jeden termorobot, który zawładnął pragnieniami ludzi na całym świecie. U wielu osób znajduje się na liście marzeń nie do spełnienia, inni na jego zakup biorą kredyty, wszystko dlatego, że jego cena przekracza 6 tys. zł. To dla wielu bariera nie do przejścia. Bywa też, że ci, których na to stać, uważają za nierozsądne płacić tyle za robota kuchennego.

Okazuje się, że w sklepach AGD RTV jest sporo alternatyw równie wielofunkcyjnych sprzętów, które "same gotują", są w stanie wyręczyć nas w wielu czynnościach kuchennych i są tak wszechstronne, że mogą zastąpić działanie kilkunastu innych kuchennych gadżetów. Jest natomiast jedna zasadnicza różnica między nimi, a tym najpopularniejszym robotem gotującym – cena. Roboty innych marek można kupić już za 1000 zł. Do naszego zestawienia wybraliśmy modele cieszące się największą popularnością wśród klientów. Ich ceny mieszą się w przedziale 1600-2500 zł.

Wszystkie one mają liczne funkcje, w tym: gotowania, wbudowana wagę i książkę kucharską, z którą krok po kroku można przygotować wybrane danie. Potrafią nie tylko gotować, ale również smażyć, blendować, siekać, ścierać, gotować na parze, dusić, wyrabiać ciasto, mieszać, kroić.

Z ich pomocą można przygotować dziesiątki dań bez obaw, że efekt będzie niezadowalający. W nich wszystko się udaje. Gotowanie z nimi to oszczędność czasu, brudnych naczyń i nerwów. Ci, który choć raz mieli okazję skorzystać z podobnych sprzętów, podzielą nasz zachwyt.

Termorobot MRK-18 iCoook

- najtańszy w zestawieniu

- 5000 obrotów na minutę

- moc 1300 W

- 20 funkcji w jednym urządzeniu

- stalowy dzbanek o pojemności 3,5 l

- regulacja temperatury od 37-130 st. C

- waga do 5 kg

- możliwość dowolnego ustawiania parametrów lub 8 programów automatycznych

- książka kucharska z ponad 500 przepisami aktualizowanymi przez wifi

Robot wielofunkcyjny KOHERSEN

- moc 2000 W

- stalowy dzbanek o pojemności 3,3 l

- 18 programów automatycznych, w tym funkcja czyszczenia

- 150 przepisów

- aplikacja mobilna

- 3 warianty kolorystyczne

Robot wielofunkcyjny SAM COOK

- najlepiej oceniany z naszego zestawienia

- moc 1400 W

- stalowy dzbanek o pojemności 4,5 l

- prawie 600 przepisów w 3 językach

- 8 automatycznych funkcji

- duży panel dotykowy (7’’)

- 10-letnia gwarancja

Wybrane dla Ciebie

Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw