Trwa ładowanie...

#FoodNewsGoodNews! Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®!

Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją. W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały na https://RestaurantWeek.pl/

Materiał sponsorowany przez Restaurant Club
  Źródło: materiały partnera
d4i1ksi
d4i1ksi

RestaurantWeek® - Wydanie Specjalne!

Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia - sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu Chefowie Kuchni! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwali kulinarno-towarzyskich w Polsce i w Europie.

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood – 137,000 Gości; #FoodSmellsGood – 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata. zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

d4i1ksi

Odkryj festiwalowe menu z pierwszych stron!

Festiwal RestaurantWeek® odbywa się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku oraz na Warmii i Mazurach. Premierowo RestaurantWeek® w wiosennej edycji wystartował również w Bydgoszczy! Swoje popisowe menu przygotuje ponad 400 restauracji.

  materiały partnera
Źródło: materiały partnera

[ZOBACZ GDZIE] zarezerwować najlepsze stoliki tej wiosny!

Butchery & Wine w Gdyni

Gdyńska restauracja Butchery & Wine to młodsza siostra znanego lokalu z Warszawy z szefem Mateuszem Ciałkiem u sterów. Na wiosenną edycję RestaurantWeek® w obu wariantach menu na przystawkę skosztujesz tu kremu z topinamburu z orzechami i oliwą truflową. Danie główne dla wegetarian to grillowany boczniak mikołajkowy, polenta ze szpinakiem oraz truflowe chimichurii, w wersji mięsnej soczysta kiełbasa wołowo-wieprzowa z cheddarem, polentą i truflowym chimichurii. Na słodki finisz restauracja proponuje kajmakowy fondant z jabłkiem i cynamonem.

d4i1ksi

The Kitchen Meet & Eat w Szczecinie

Restauracja znajdująca się na bulwarach nad Odrą to jedna z wizytówek kulinarnej sceny Szczecina. Specjalnie na Festiwal Szef Kuchni przygotował dwa warianty menu: w opcji A na przystawkę aromatyczny krem z sandacza z krewetkami, tymiankiem i rozmarynem, danie główne to tagliatelle z kałamarnicą, aksamitnym beszamelem z czosnkiem i pietruszką. W opcji B pewny bestseller : kalmary, szczupak, piana cytrynowa i pietruszka na chrupiącej grzance, a na główne morszczuk z warzywami sezonowymi julienne, oliwa verde i śmietanka. W obu wersjach menu na deser spróbujesz owoców pod kruszonką z lodami waniliowymi - idealne zwieńczenie pysznej uczty!

Piwnica Świdnicka we Wrocławiu

Najstarsza reprezentacyjna gospoda miejska świata, która rozpoczęła swoją kulinarną przygodę w XIII. Laureaci tytułu "Najpopularniejsza Restauracja w Polsce" w jesiennej edycji Restaurant Week® tym razem na Festiwalu podadzą na przystawkę kluskę śląską z gruszowym puree i orzechami, oraz rakowy krem z grillowanym rakiem i wędzoną kwaśną śmietaną. Danie główne mięsne to kurczak baby z farszem z jabłek z sadu Pana Bogdana, puree z rabarbaru i musem z botwiny, w wersji wegetariańskiej spróbujesz steka młodej kapusty, puree ziemniaczanego, sojowej omasty i pudru z koperku. Deser na finał kulinarnego doświadczenia to mono porcja z biszkoptem czekoladowym, musem waniliowym, maliną, pistacją oraz zamszem z białej czekolady. Nie ma co czekać - rezerwuj na stronie!

d4i1ksi

Franco w Warszawie

W samym sercu Śródmieścia Południowego przy ulicy Ludwika Waryńskiego 28 znajduje się Franco. Podczas bieżącej edycji Festiwalu jako przystawkę w obydwu propozycjach menu zjesz tu bruschettę z kozim serem, żółtym burakiem, karmelizowaną cebulą i solą maldon. Danie główne to wariacja na temat internetowego virala z Gigi Hadid w roli głównej, czyli pizza z n’dują i sosem pomidorowym alla vodka. Wegetariańska, nowatorska propozycja to pizza na sosie z topinamburu z mozarellą Fior di Latte, boczniakiem królewskim, karmelizowaną cebulą, tymiankiem i grana padano. Na deser kremowa panna cotta o smaku białej czekolady z kruszonymi pistacjami. Rezerwuj i delektuj się niesamowitą aurą tego miejsca.

  materiały partnera
Źródło: materiały partnera

Autorskie menu najlepszych Chefów w Polsce w atrakcyjnej cenie!

Zostań trendsetterem Festiwalu już teraz i rezerwuj menu pełne nowości na stronie https://restaurantweek.pl/. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej, wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time +10 zł. W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Kinley Elderflower Zero Cukru, oraz w wybranych miastach Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%). Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

d4i1ksi

Rezerwuj sensacyjne doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.

Start sprzedaży: 8 lutego 2024

Termin Festiwalu: 13 marca – 24 kwietnia 2024

Materiał sponsorowany przez Restaurant Club
d4i1ksi
d4i1ksi
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj