ASKO Celsius°Cooking™. Nowy wymiar gotowania dzięki precyzyjnej kontroli temperatury.

Inteligentne gotowanie jeszcze nigdy nie było tak proste. Dzięki ASKO Celsius°Cooking™ potrawy niczym z najlepszych restauracji powstaną w Twojej kuchni.

Źródło zdjęć: © materiały partnera

W innowacyjnym systemie Celsius°Cooking™ ASKO – wiodąca na rynku skandynawska marka najwyższej jakości urządzeń kuchennych, pralniczych i profesjonalnych – łączy inteligentne rozwiązania technologiczne z przepisami krok po kroku i najwyższej jakości technologią indukcyjną. W rezultacie, ASKO stworzyło świat inspiracji, w którym zarówno początkujący, jak i doświadczeni szefowie kuchni przygotują doskonałe potrawy. Celsius°Cooking przenosi przygotowywanie posiłków na wyższy poziom, oddając precyzyjną kontrolę nad temperaturą i czasem, a także doskonałe rezultaty, bezpośrednio w ręce domowych szefów kuchni.

© materiały partnera

Pewność, kontrola, precyzja

System Celsius°Cooking™ to kolejny element kompleksowej oferty innowacyjnych urządzeń kuchennych klasy premium firmy ASKO. Unikalny system ASKO Celsius°Cooking™, został zaprojektowany z myślą o zapewnieniu domowym szefom kuchni precyzji, pewności i kontroli, których potrzebują, aby poszerzyć swoje kulinarne horyzonty. System wyposażony jest w jedną z płyt indukcyjnych ASKO Premium lub płytę ASKO Elevate ze zintegrowanym wentylatorem wyciągowym. System zawiera również sondę Celsius°Cooking™ w standardzie, a inteligentne naczynia Celsius°Cooking™ Chef'sPot i Celsius°Cooking™ Frying Pan są dostępne jako akcesoria. Płyta, patelnia, garnek i sonda łączą się ze sobą za pomocą Bluetooth, aby zapewniać odpowiednią temperaturę i ciepło we właściwym czasie. Dostępna jest również strona internetowa Celsius°Cooking™, na której można znaleźć dużą bazę inspirujących przepisów, stworzonych specjalnie z myślą o gotowaniu w precyzyjnie określonej temperaturze. Przepisy mają formę krótkich filmów, które prowadzą domowych kucharzy przez każdy etap procesu gotowania. Rezultatem jest doskonale dopracowana kulinarna przygoda, w której domowi kucharze mogą śmiało pożegnać się z niedogotowaniem lub rozgotowaniem, wyeliminować przegotowanie, tworzyć nowe, zaskakujące dania i osiągać doskonałe tekstury i smaki.

© materiały partnera

Najwyższa wydajność i nowoczesna technologia

Płyty indukcyjne Premium ASKO i płyty ASKO Elevate mogą być używane samodzielnie, pomagając w osiąganiu doskonałych rezultatów w kuchni dzięki funkcji Celsius°Cooking™. Podobnie jak wszystkie urządzenia ASKO, płyty łączą ponadczasowy design z najlepszą technologią. Dzięki wysokiej mocy, wydajnemu chłodzeniu i solidnym komponentom elektrycznym są niezwykle trwałe. Płyty wykorzystują najnowszą, wysokowydajną technologię indukcyjną, intuicyjny interfejs, który daje użytkownikowi bezpośrednią kontrolę nad każdym aspektem ich działania, a także kilka inteligentnych funkcji. Na przykład: podczas korzystania z bardzo dużych garnków i patelni funkcja AutoBridge™ rozszerza obszar gotowania indukcyjnego w wyznaczonych strefach, aby stworzyć odpowiednią ilość miejsca, podczas gdy automatyczne wykrywanie garnka aktywuje się, gdy tylko ten zostanie wykryty na płycie.

Okap Celsius°Cooking™ posiada inteligentną funkcję Hob to Hood. Obejmuje ona cztery ustawienia sterowania okapem. Oprócz sterowania ręcznego, Hob to Hood obejmuje Synchro start, który automatycznie aktywuje oświetlenie i wentylację po włączeniu płyty. Następnie jest Synchro Control, który "odczytuje", co dzieje się na płycie i dostosowuje jej wydajność do potrzeb. Po zakończeniu gotowania funkcja Synchro Stop automatycznie wyłącza oświetlenie, a następnie - po odpowiednim czasie - wentylację.

W interfejsie płyty znajduje się również szereg stylowych i intuicyjnych suwaków Easy Dial 2.0 – po jednym na strefę. Okrągły suwak na wyświetlaczach dotykowych płyty pokazuje poziom ciepła, zarówno graficznie, jak i numerycznie.

Suwak pełni podwójną funkcję i pozwala na intuicyjne ustawienie poziomu mocy lub ustawić dokładną temperaturę naczyń ASKO Celsius°Cooking™.

© materiały partnera

Sprytne rozwiązanie w każdej kuchni

System Celsius°Cooking™ firmy ASKO został zaprojektowany nie tylko z myślą o zapewnieniu wszechstronności kulinarnej. Projektanci marki zadbali również, aby pasował do szerokiej gamy stylów i rozmiarów kuchni. Urządzenia Celsius°Cooking™ są dostępne w różnych rozmiarach, aby każdy mógł wybrać odpowiednią dla siebie liczbę stref gotowania.

Płyty indukcyjne ASKO Premium są przeznaczone do użytku z okapem zewnętrznym i są dostępne w rozmiarach: 38, 64, 72, 80, 90 i 111 cm, natomiast okap ASKO Elevate dostępny w rozmiarze 83 cm. Aby zapewnić jeszcze większą ponadczasowość sprzętu, ASKO zaprojektowało płyty kuchenne w dwóch kolorach: czarnym matowym i błyszczącym.

© materiały partnera

Nagroda iF Design Award 2021

"Nasi klienci uwielbiają gotować – uwielbiają także wypróbowywać wysokiej jakości składniki dania, które mogą być dla nich nowe, oraz ciekawe nowe techniki przygotowywania. Dokładna kontrola nad temperaturami i czasem stanowią podstawy systemu Celsius°Cooking™. Ta technologia sprawia, że potrawy w niej przygotowane są najwyższej jakości – naprawdę błyszczą. Lubimy myśleć o ASKO Celsius°Cooking™ jako o swego rodzaju kuchennym narzędziu GPS, które daje ludziom inspirację i pewność siebie do tworzenia nowych dań przy znacznie mniejszym stresie, niż w przypadku odkrywania przepisów samodzielnie" – wyjaśnia Vincent Hofstee, globalny menedżer ds. projektów ASKO Cooking & Refrigiration.

Niezwykły design i innowacyjne rozwiązania sprawiły, że płyty indukcyjne i zestaw inteligentnych naczyń ASKO Celsius°Cooking™ zdobyły prestiżową nagrodę iF DESIGN 2021.

O ASKO

Historia ASKO rozpoczęła się w latach 50-tych XX wieku od młodego rolnika z Jung koło Lidköping w Szwecji, który wymyślił solidną, stabilną i niezawodną pralkę z żeliwa i stali nierdzewnej, aby ulżyć w praniu ręcznym swojej matce. Początki ASKO były więc wyrazem miłości syna do matki.

Obecnie ASKO jest wiodącą na rynku skandynawską marką wysokiej jakości urządzeń kuchennych, pralniczych i profesjonalnych, zbudowaną na 70-letnim dziedzictwie. Produkty ASKO powstają w wyniku połączenia tradycyjnego rzemiosła, zorientowanych na użytkownika, zrównoważonych innowacji oraz pasji do projektowania. Od 1950 r. miliony profesjonalistów i użytkowników domowych na wszystkich kontynentach doświadcza wyjątkowej przyjemności płynącej z użytkowania urządzeń ASKO.

#ASKO #InspiredByScandinavia

Śledź nas na:

Materiał sponsorowany przez ASKO

Wybrane dla Ciebie

Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw