Gofry w wersji wytrawnej? W najnowszym odcinku Smacznego! dowiesz się, jak przygotować je z dodatkiem mąki orkiszowej, czosnku i oleju rzepakowego
Prawdziwa gratka dla miłośników chrupiących gofrów! Zapomnij o bitej śmietanie i owocach – zamiast tego przygotuj je w prowansalskim stylu. Ciasto z dodatkiem mąki orkiszowej i oleju rzepakowego gwarantuje pyszny i zdrowy start. Takie śniadanie lubimy.
Gofry to doskonały sposób na smaczne śniadanie lub sycącą przekąskę w ciągu dnia czy wyborny deser. Dotychczas kojarzyliśmy je głównie ze słodkimi dodatkami, jak np. bita śmietana, owoce, czekolada czy orzechy. Ale chrupiące gofry smakują doskonale także w wersji na słono. W najnowszym odcinku Smacznego! Gosia Rudzińska przygotuje gofry inspirowane kuchnią śródziemnomorską. Aromatyczne ciasto z mąki orkiszowej, jajek będzie lżejsze za sprawą oleju rzepakowego i wybornie skomponuje się z dodatkiem świeżych ziół, czosnku, pomidorami i awokado. Gwarantujemy, że takie śniadanie wprowadzi cię iście wakacyjny nastrój.
Smacznego: przepis na wytrawne gofry
Działanie zostało zrealizowane z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.
WP Kuchnia na: