Młodopolskie eviva l'arte w restauracji AleGloria Magdy Gessler

Położona w samym centrum Warszawy, gdzie historia spotyka się z nowoczesnością, restauracja AleGloria to kwintesencja polskiej gościnności i kulinarnego majstersztyku. Tu młodopolski styl biesiadowania łączy się z tradycyjnymi polskimi daniami w oryginalnych formach. A wszystko pod czujnym okiem (i smakiem!) Magdy Gessler.

Źródło zdjęć: © materiały partnera

Kulinarne dziedzictwo w menu

Menu AleGlorii to hołd dla polskiej kuchni. Od pieczonego uda z gęsi po barszcz na occie malinowym – każde danie opowiada historię i uwodzi smakiem. To esencja tradycyjnych smaków w nowoczesnym wydaniu. Krucha karkówka, pierogi z intrygującymi farszami, oryginalne podania ryb. Każdy posiłek w AleGlorii to podróż przez bogactwo kulinarnych tradycji Polski, odwołująca się do zarówno do historycznych receptur, jak i współczesnych trendów w gastronomii.

© materiały partnera

Pod znakiem gęsi i truskawek

AleGloria to nie tylko smaki, ale i widoki. W wystroju postawiono na harmonijne połączenie tradycyjnego polskiego rzemiosła z elementami nowoczesnego designu. Eleganckie wnętrza, pełne kulturowych akcentów, takich jak kurpiowskie wycinanki, góralskie parzenice, swojskie gęsi czy dorodne truskawki, tworzą atmosferę, która przenosi Gości w świat bogatej polskiej tradycji. Współczesne elementy wystroju, takie jak designerskie oświetlenie i artystyczne kompozycje, nadają temu miejscu nowoczesny i stylowy charakter. To idealna harmonia między dawnym a nowym, gdzie każdy detal jest starannie przemyślany i wpisuje się w unikatową narrację tego miejsca.

[1/2] Źródło zdjęć: materiały partnera |

Czujcie się zaproszeni!

Restauracja AleGloria to idealne miejsce dla każdego, kto ceni sobie wyjątkową atmosferę i wysokiej jakości kuchnię. Odnajdą się tu stołeczni foodies oraz kulinarni podróżnicy, którzy podążają szlakiem nieoczywistych smaków. AleGloria oferuje Gościom również możliwość celebrowania ważnych momentów. Dzięki elastycznemu podejściu do potrzeb Gości, AleGloria może być miejscem na uroczystą kolację, spotkanie biznesowe czy rodzinną uroczystość, w tym przyjęcie weselne. Do dyspozycji Gości pozostaje również patio w odrestaurowanej kamienicy.

[1/2] Źródło zdjęć: materiały partnera |

Modne miejsce spotkań

Restauracja AleGloria jest nie tylko miejscem, w którym można delektować się wyjątkowymi daniami, ale również wyrazem warszawskiej elegancji i klasy. Jest to popularne miejsce spotkań osób ze świata polityki, biznesu i mediów, które cenią sobie zarówno wyrafinowany smak, jak i kameralny klimat. Wizyta w AleGlorii to gwarancja niezapomnianych wrażeń, które łączą w sobie tradycję i nowoczesność, co czyni ją idealnym miejscem dla Gości szukających wyjątkowego miejsca na mapie Warszawy. To miejsce, gdzie każdy posiłek staje się okazją do celebrowania polskiej kuchni i jej niepowtarzalnego charakteru.

© materiały partnera

Odwiedź AleGlorię online na stronach https://www.alegloria.pl/ oraz https://www.instagram.com/restauracja_alegloria/, śledź na bieżąco życie restauracji i nie zwlekaj z osobistą wizytą. Młodopolska uczta czeka!

Materiał sponsorowany przez Restaurację AleGloria

Wybrane dla Ciebie

Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Polacy kłócą się o to danie od lat. Teraz możesz zagłosować i pokazać, kto naprawdę gotuje najlepiej
Polacy kłócą się o to danie od lat. Teraz możesz zagłosować i pokazać, kto naprawdę gotuje najlepiej
Taka kawa jest najgorsza. Zawiera dodatki, od których może zakręcić się w głowie
Taka kawa jest najgorsza. Zawiera dodatki, od których może zakręcić się w głowie
Rozpuść 1/4 kostki w ciepłej wodzie. Pij codziennie, a rozruszasz leniwe jelita
Rozpuść 1/4 kostki w ciepłej wodzie. Pij codziennie, a rozruszasz leniwe jelita