Młodopolskie eviva l'arte w restauracji AleGloria Magdy Gessler

Położona w samym centrum Warszawy, gdzie historia spotyka się z nowoczesnością, restauracja AleGloria to kwintesencja polskiej gościnności i kulinarnego majstersztyku. Tu młodopolski styl biesiadowania łączy się z tradycyjnymi polskimi daniami w oryginalnych formach. A wszystko pod czujnym okiem (i smakiem!) Magdy Gessler.

Źródło zdjęć: © materiały partnera

Kulinarne dziedzictwo w menu

Menu AleGlorii to hołd dla polskiej kuchni. Od pieczonego uda z gęsi po barszcz na occie malinowym – każde danie opowiada historię i uwodzi smakiem. To esencja tradycyjnych smaków w nowoczesnym wydaniu. Krucha karkówka, pierogi z intrygującymi farszami, oryginalne podania ryb. Każdy posiłek w AleGlorii to podróż przez bogactwo kulinarnych tradycji Polski, odwołująca się do zarówno do historycznych receptur, jak i współczesnych trendów w gastronomii.

© materiały partnera

Pod znakiem gęsi i truskawek

AleGloria to nie tylko smaki, ale i widoki. W wystroju postawiono na harmonijne połączenie tradycyjnego polskiego rzemiosła z elementami nowoczesnego designu. Eleganckie wnętrza, pełne kulturowych akcentów, takich jak kurpiowskie wycinanki, góralskie parzenice, swojskie gęsi czy dorodne truskawki, tworzą atmosferę, która przenosi Gości w świat bogatej polskiej tradycji. Współczesne elementy wystroju, takie jak designerskie oświetlenie i artystyczne kompozycje, nadają temu miejscu nowoczesny i stylowy charakter. To idealna harmonia między dawnym a nowym, gdzie każdy detal jest starannie przemyślany i wpisuje się w unikatową narrację tego miejsca.

[1/2] Źródło zdjęć: materiały partnera |

Czujcie się zaproszeni!

Restauracja AleGloria to idealne miejsce dla każdego, kto ceni sobie wyjątkową atmosferę i wysokiej jakości kuchnię. Odnajdą się tu stołeczni foodies oraz kulinarni podróżnicy, którzy podążają szlakiem nieoczywistych smaków. AleGloria oferuje Gościom również możliwość celebrowania ważnych momentów. Dzięki elastycznemu podejściu do potrzeb Gości, AleGloria może być miejscem na uroczystą kolację, spotkanie biznesowe czy rodzinną uroczystość, w tym przyjęcie weselne. Do dyspozycji Gości pozostaje również patio w odrestaurowanej kamienicy.

[1/2] Źródło zdjęć: materiały partnera |

Modne miejsce spotkań

Restauracja AleGloria jest nie tylko miejscem, w którym można delektować się wyjątkowymi daniami, ale również wyrazem warszawskiej elegancji i klasy. Jest to popularne miejsce spotkań osób ze świata polityki, biznesu i mediów, które cenią sobie zarówno wyrafinowany smak, jak i kameralny klimat. Wizyta w AleGlorii to gwarancja niezapomnianych wrażeń, które łączą w sobie tradycję i nowoczesność, co czyni ją idealnym miejscem dla Gości szukających wyjątkowego miejsca na mapie Warszawy. To miejsce, gdzie każdy posiłek staje się okazją do celebrowania polskiej kuchni i jej niepowtarzalnego charakteru.

© materiały partnera

Odwiedź AleGlorię online na stronach https://www.alegloria.pl/ oraz https://www.instagram.com/restauracja_alegloria/, śledź na bieżąco życie restauracji i nie zwlekaj z osobistą wizytą. Młodopolska uczta czeka!

Materiał sponsorowany przez Restaurację AleGloria

Wybrane dla Ciebie

Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany