Blisko 600 lokali walczy o tytuł Najlepszej Restauracji 2024

Do końca stycznia trwa głosowanie w plebiscycie na "Najlepszą Restaurację 2024." Konkurs organizowany jest w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Głosy oddają konsumenci, którzy oceniają smak dań, wystrój oraz ogólne doświadczenie w restauracji.

Źródło zdjęć: © materiały partnera

Blisko 600 lokali z 15 szlaków kulinarnych walczy o głosy konsumentów. Klienci oceniają atmosferę, smak dań oraz obsługę. Głosowanie odbywa się poprzez kliknięcie symbolu korony, wyrażającą uznanie klienta dla lokalu na stronie internetowej www.polskieskarby.pl. Potrwa do końca stycznia.

W plebiscycie biorą udział restauracje z dużych i małych miejscowości w całej Polsce. Konkurs jest okazją do odwiedzenia ulubionych miejsc bądź poznania nowych lokali. Goście mają szansę spróbować dań kuchni regionalnej, w menu restauracji biorących udział w akcji można znaleźć między innymi dzyndzałki warmińskie, zawijanego sandacza z warzywami, burgera z oscypkiem, moskole czy tradycyjną w Warszawie wuzetkę.

Zwieńczeniem ubiegłorocznej edycji plebiscytu było uroczyste wręczenie nagród, które odbyło się w Winnicy Srebrna Góra w Krakowie. Tytuł zdobyło 37 lokali, które zostały opisane w albumie "Kulinarna podróż po Polsce."

© materiały partnera

O programie Polskie Skarby Kulinarne

Początki programu Polskie Skarby Kulinarne sięgają 2018 roku. Inicjatywa wywodzi się z prowadzonego przez MAKRO Polska projektu Kulinarne Zjednoczenie Polski, którego zwieńczeniem była książka kucharska "Sto receptur na sto lat niepodległości". Polskie Skarby Kulinarne to przede wszystkim program edukacyjny, którego celem jest zwiększanie świadomości Polaków w temacie kulinarnej tradycji naszego kraju. Poprzez program MAKRO Polska chce przede wszystkim pokazać i uświadomić konsumentom, jak wyjątkowa i bogata w różnorodne smaki i przepisy jest rodzima kuchnia polska. W ramach programu organizowany jest plebiscyt konsumencki "Najlepsza Restauracja". Lokale, które otrzymały największą liczbę koron, zdobyły tytuł Najlepszej Restauracji programu Polskie Skarby Kulinarne i zostały zaprezentowane w wyjątkowym albumie, wydanym przez MAKRO Polska.

Materiał sponsorowany przez MAKRO
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów