Trwa ładowanie...
12-12-2016 10:36

Mus chałwowy z suszonymi śliwkami

Spróbujcie pyszności Andrzeja Polana.

d1z3ut1
d1z3ut1

Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie, dlatego Andrzej Polan przygotował słodkości, które z powodzeniem można postawić na świątecznym stole. W jego słodkim menu znalazły się takie potrawy jak: mus chałwowy z suszonymi śliwkami, jabłka w karmelu zapiekane pod piernikowym koglem-moglem oraz klasyczne ciasto marchewkowe.

Mus chałwowy z suszonymi śliwkami

Składniki:
400 g chałwy
400 g białej czekolady
700 ml śmietanki 30 proc.
200 g czekolady mlecznej
100 ml śmietanki 30 proc.
100 g śliwek suszonych

Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy z 100 g śmietanki i łączymy z chałwą. Studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno i tak przygotowaną dodajemy partiami do schłodzonego musu z czekolady i chałwy. Śmietankę podgrzewamy, dodajemy czekoladę i śliwki. Śliwkę w płynnej czekoladzie podajemy na musie chałwowym.

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Jak wybrać dobra chałwę?

d1z3ut1
d1z3ut1
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1z3ut1
Więcej tematów