Trwa ładowanie...
d3byxbk
d3byxbk

Cukinia z parmezanem. ekspresowa przekąska, którą można jeść nawet na diecie

Przepis

Sezon na cukinię w pełni. Najbardziej delikatne są młode warzywa, wystarczy je tylko porządnie umyć, warto zostawić skórkę. Surową cukinię można połączyć z innymi warzywami. Smaczna jest również lekko zgrillowana. Tym razem proponujemy jednak surową cukinię z parmezanem. Szybko, lekko i smacznie.

5.0
(1 głos)
Oceń:
Cukinia z parmezanem. ekspresowa przekąska, którą można jeść nawet na diecie
123RF
Składniki
  • 2 średnie cukinie jak najświeższe
  • 150 g parmezanu, njalepiej świeżo pokrojonego
  • ocet balsamiczny np. malinowy
  • sól, pieprz
Przepis
  • Cukinie myjemy, odcinamy końce, kroimy w cieniutkie plasterki. Posypujemy solą i pieprzem.
  • Przykrywamy pokruszonym lub w plastrach parmezanem, skrapiamy octem balsamicznym.
  • Podawać od razu.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Cukinia z parmezanem. ekspresowa przekąska, którą można jeść nawet na diecie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3byxbk
d3byxbk
d3byxbk
d3byxbk
Więcej tematów
d3byxbk