Bananowo-kokosowe placuszki z borówkami
Na śniadanie lub na deser. Prosto przygotujesz je razem z dziećmi.
Są takie dania, które kojarzą nam się z dzieciństwem i rodzinnymi posiłkami. Bez dwóch zdań należą do nich placuszki. Zosia Cudny zaproponowała przygotowanie ich w bananowo-kokosowej wersji z owocami.
Składniki:
2 banany
2 jajka
50 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka cynamonu
garść borówek amerykańskich
olej kokosowy do smażenia
listki świeżej mięty
Przygotowanie:
Banany ugniatamy widelcem na gładką masę, dodajemy jajka, wiórki kokosowe, cynamon i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu dodajemy borówki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i łyżką formujemy placuszki. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z owocami i listkiem świeżej mięty.