Trwa ładowanie...

Bananowo-kokosowe placuszki z borówkami

Na śniadanie lub na deser. Prosto przygotujesz je razem z dziećmi.

d1rvsk7
d1rvsk7

Są takie dania, które kojarzą nam się z dzieciństwem i rodzinnymi posiłkami. Bez dwóch zdań należą do nich placuszki. Zosia Cudny zaproponowała przygotowanie ich w bananowo-kokosowej wersji z owocami.

Składniki:
2 banany
2 jajka
50 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka cynamonu
garść borówek amerykańskich
olej kokosowy do smażenia
listki świeżej mięty

Przygotowanie:
Banany ugniatamy widelcem na gładką masę, dodajemy jajka, wiórki kokosowe, cynamon i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu dodajemy borówki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i łyżką formujemy placuszki. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z owocami i listkiem świeżej mięty.

d1rvsk7
d1rvsk7
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1rvsk7
Więcej tematów