Kokosowy jabłecznik
- 250 g margaryny
- 320 g mąki
- 220g cukru
- 6 żółtek
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 4 duże jabłka
- PIANA:
- 6 białek
- 220 g cukru
- 200 g wiórków kokosowych
Margarynę mąkę, cukier, jajka i proszek do pieczenia utrzyj mikserem i wyrób ciasto. Połowę ciasta wyłóż na blaszkę (20x25cm), a do drugiej połowy dodaj kakao, wymieszaj i włoż na białe ciasto. Na ciasto zetrzyj 4 duże jabłka. Następnie ubij pianę z 6 białek z 220 g cukru. Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj i włoż na ciasto. Piecz 40-45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Przepis dodał użytkownik grazynka604
Podziel się opinią
Komentarze