Słodka przekąska z dwóch składników
Przepyszne chrupiące serduszka z ciasta francuskiego i nutelli. W sam raz, kiedy najdzie was ochota na coś słodkiego do kawy czy herbaty. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 5 łyżeczek nutelli
- Ciasto francuskie rozkładam, smaruję cienko nutellą i przykrywam drugim płatem ciasta francuskiego.
- Ciasto kroję w pionowe pięciocentymetrowe paski, zwijam kilka razy w spirale.
- Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, układając kształt serca.
- Piekę w rozgrzanym piekarniku (10 minut w 180 st. C).
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Podziel się opinią
Komentarze