Gotowanie na ekranie: wypieki z rabarbarem i paprykarze
Rabarbar to doskonały produkt do przygotowania słodkich przekąsek. Andrzej Polan i wokalistka Maja Hyży połączyli go z ciastem francuskim i przygotowali ciasteczka i batony z rabarbarem. Kucharz zaproponował również drożdżowe paprykarze.
Rabarbar to doskonały produkt do przygotowania słodkich przekąsek. Andrzej Polan i wokalistka Maja Hyży połączyli go z ciastem francuskim i zrobili ciasteczka oraz batony z rabarbarem. Kucharz zaproponował również drożdżowe paprykarze.
Paprykarze drożdżowe z rozmarynem
Składniki: ciasto: 1 kg mąki, 200 ml oliwy, 150 ml mleka, 300 ml wody, 1 łyżka cukru, 1 łyżka soli, 100 g drożdży. Farsz: 4 papryki czerwone, 2 cebule czerwone, rozmaryn świeży lub suszony, 100 g orzechów laskowych, jajko, pieprz i sól.
Przygotowanie: ze składników wyrabiamy ciasto drożdżowe i odstawiamy do wyrośnięcia. Na oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę. Następnie rozmaryn, orzechy laskowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz wykładamy na drożdżowe placki i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach C przez ok. 15 min.
x-news.pl/mp/WP Kuchnia
|
|
| --- |