Mamy już lodówkę, która sama do nas mówi. Znamy też trendy w kuchni na nadchodzący rok
Każdego roku zmieniają się trendy i powstają nowe wynalazki - i nie omija to także kuchni. Choć może wydawać się, że w kwestii gotowania już wszystko zostało powiedziane, Samsung skutecznie udowadnia nam, że tak nie jest. Podczas Cook Story zaprezentował nie tylko innowacje technologiczne, ale także smakowe.
Jedną z rzeczy, które zostały zaprezentowane była lodówka, która z nami rozmawia. Potrafi przypomnieć nam o tym, że skończyło się mleko lub zaplanować zakupy, na podstawie jednego z przepisów, które ma wbudowane. Warto też wspomnieć o piekarniku, który został podzielony na dwie części w taki sposób, że możemy jednocześnie piec dwie różne potrawy, a ich zapachy nie będą się przenikać.
Nowinki technologiczne nie są jednak tak interesujące, jak nowe smaki, które zagoszczą na naszych stołach. W 2019 roku będzie więcej prostej kuchni, która jednocześnie będzie zadziwiała różnymi kolorami. Do tego bardzo ważne będą emocje na talerzu i historie, które będą stały za daną potrawą.
Nie powinno też nikogo dziwić, że w erze mediów społecznościowych jedzenie będzie także "Instagrammable", czyli będzie ładnie wychodziło na zdjęciach. Ważnym elementem kuchni będzie także to, jak wpłynie na naszą urodę i zdrowie.
Nie można także zapomnieć o wpływach kuchni azjatyckiej. Powoli przejada się kuchnia japońska, natomiast szefowie szykują miejsce dla jedzenia krajów dotychczas słabo zgłębionych, jak kuchnia syczuańska. Jedną z osób, która wiele wie na ten temat, jest widoczny na zdjęciu powyżej Michel Troisgros - jeden z najlepszych szefów kuchni na całym świecie. Zaprezentował, w jak prosty sposób można przyrządzić potrawę, która zachwyci podniebienie, a jednocześnie będzie przykładem prostej kuchni, która już niedługo zagości w naszych domach na stałe.
Masz historię, którą chciałbyś się podzielić? Prześlij nam ją przez dziejesie.wp.pl