Trwa ładowanie...
23-01-2017 18:02

Kolorowe burgery z kukurydzy

Daria Ładocha zdradziła 7 powodów, dla których powinniśmy jeść popcorn: zawiera dużo białka, jest wspaniałą przekąską, ma dużą zawartość błonnika, znajdują się w nim antyoksydanty, nie tuczy, syci i jest tani. Z kolei kukurydza, z której powstaje popcorn, sprawdzi się do przygotowania burgerów i pyszne zupy.

Kolorowe burgery z kukurydzyŹródło: Dzień Dobry TVN/x-news.pl
d35ptwa
d35ptwa

Burgery z kukurydzy
Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 łyżek zmielonych migdałów lub bułki tartej
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • Garść posiekanej, świeżej mięty
  • 1 jajko
  • Chili mielone, sól i pieprz do smaku
  • Bułki na burgery
  • Sałata, cebula
  • Pomidory
  • Majonez
  • Keczup do podania

Przygotowanie:
Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Dodaj czosnek i kukurydzę oraz ciecierzycę. Zmiksuj całość na gładką masę. Dodaj migdały lub bułkę tartą oraz jajko. Dopraw parmezanem, solą, pieprzem oraz miętą. Uformuj 8 małych burgerów i wstaw do lodówki na około godzinę. Następnie smaż na głębokim oleju i podawaj z ulubionymi dodatkami.

d35ptwa
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35ptwa
Więcej tematów