Trwa ładowanie...

Co u Oli Szwed? Wiosenny talerz pełen smaku

Aleksandra Szwed aktywnie działa w mediach społecznościowych, prezentując owoce swojej pracy w mediach. A co poza tym? Jak pokazała na swoim instagramowym koncie, jest także świetną kucharką!

Ola Szwed chwali się smakowitym posiłkiemOla Szwed chwali się smakowitym posiłkiemŹródło: Instagram
d4n3uad
d4n3uad

Wiosna na talerzu u Oli Szwed

Aleksandra Szwed, znana szerszej publiczności jak gwiazda telewizyjnego hitu sprzed lat – mowa oczywiście o "Rodzinie zastępczej", nie próżnuje.

Aktorka, piosenkarka, prezenterka telewizyjna, projektantka mody i celebrytka, gospodyni programu telewizyjnego o makijażu. Pracą zawodową, ale także życiem prywatnym dzieli się na swoim koncie na Instagramie.

Tym razem pokazała także talent kulinarny – Ola Szwed opublikowała wyjątkowo apetyczne zdjęcie, które podpisała "wiosna na talerzu". Co stanowi posiłek celebrytki? Łosoś teriyaki, ziemniaki Hasselback i sałatka z sosem vinegret.

Trudno powiedzieć, czy kompozycja faktycznie jest wiosenna, ale na pewno wygląda bardzo apetycznie.

d4n3uad

Jeśli wciąż nie macie pomysłu na obiad, być może zdjęcie Oli Szwed was zainspiruje. A jak przygotować słynnego łososia teriyaki? Nic prostszego, sprawdźcie sami.

Odwieczny problem. Łosoś dziki czy hodowlany

Przepis na łososia w sosie teriyaki

Składniki:

  • 400 g łososia świeżego bez skóry
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki sosu teriyaki
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka świeżo startego korzenia imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Łososia umyć i dokładnie osuszyć.
  2. W miseczce wymieszać sos sojowy i sos teriyaki, dodać miód, sporą szczyptę soli oraz pieprzu, starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  3. Zamarynować rybę i odstawić do lodówki – na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  4. Gdy ryba się zamarynuje, rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza, a łososia przełożyć do naczynia żaroodpornego nasmarowanego delikatnie tłuszczem.
  5. Piec 20 minut, aż łosoś się zrumieni.
  6. Podawać z dowolnymi dodatkami – np. ryżem jaśminowym, pieczonymi ziemniakami lub sałatą.

Zobacz także:

d4n3uad
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d4n3uad
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4n3uad
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj