Alla parmigiana z cukinii i bakłażana
To już ostatni moment, by przygotować to włoskie danie.
To już ostatnie chwile, by przygotować dania z cukinii i bakłażana. Kucharz Patryk Bartnik z restauracji Al Capone zdradził swój przepis na alla parmigiana.
Przepis:
Przygotuj warzywa. Umyj cukinię i bakłażana. Następnie pokrój warzywa w okrągłe plastry, podobnie połowę mozzarelli. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i przysmaż warzywa z obu stron, lekko posypując je solą. Po wysmażeniu cukinii i bakłażana odłóż je na talerz, by pozbyć się z nich wody. W międzyczasie przygotuj pesto bazyliowe domowej roboty. Do misy blendera wlej oliwę z oliwek i wsyp 2 łyżki migdałów łuskanych. Miksuj aż do rozdrobnienia migdałów. Całość układaj jak na wideo. Smacznego!
POLECAMY RÓWNIEŻ:
href="http://slodkikacik.wp.pl/galeria/list,3,10,,szczypta-cukru-podkreci-smak-potraw.html#main"> Szczypta cukru podkręci smak potraw