Trwa ładowanie...

Alla parmigiana z cukinii i bakłażana

To już ostatni moment, by przygotować to włoskie danie.

d2wxbgh
d2wxbgh

To już ostatnie chwile, by przygotować dania z cukinii i bakłażana. Kucharz Patryk Bartnik z restauracji Al Capone zdradził swój przepis na alla parmigiana.

Składniki:
2 okrągłe plastry cukinii
2 okrągłe plastry bakłażana
½ kulki mozzarelli 125g
Garść bazylii
2 łyżki migdałów łuskanych
Parmezan
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek

Przepis:
Przygotuj warzywa. Umyj cukinię i bakłażana. Następnie pokrój warzywa w okrągłe plastry, podobnie połowę mozzarelli. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i przysmaż warzywa z obu stron, lekko posypując je solą. Po wysmażeniu cukinii i bakłażana odłóż je na talerz, by pozbyć się z nich wody. W międzyczasie przygotuj pesto bazyliowe domowej roboty. Do misy blendera wlej oliwę z oliwek i wsyp 2 łyżki migdałów łuskanych. Miksuj aż do rozdrobnienia migdałów. Całość układaj jak na wideo. Smacznego!

d2wxbgh

Szczypta cukru podkręci smak potraw

d2wxbgh
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wxbgh
Więcej tematów