Pieczywo chrupkie na diecie - czy warto jeść?
Kto z nas będąc na diecie nie spróbował chrupkiego pieczywa? Na pierwszy rzut to doskonała alternatywa dla białego chleba. Ma znacznie mniej kalorii, a w dodatku jest smaczne. Okazuje się, że zarówno pieczywo chrupkie, jak i dmuchane wafle ryżowe mają wysoki indeks glikemiczny. To oznacza, że po jego zjedzeniu bardzo szybko podnosi się poziom cukru, po czym gwałtownie spada i szybko odczuwamy głód. Powszechne jest, że rezygnacja z białego pieczywa na rzecz chrupkiego skutkowała przybraniem na wadze. Zobaczcie, co zawiera skład.
Kto z nas będąc na diecie nie spróbował chrupkiego pieczywa? Na pierwszy rzut to doskonała alternatywa dla białego chleba. Ma znacznie mniej kalorii, a w dodatku jest smaczne. Okazuje się, że zarówno pieczywo chrupkie, jak i tzw. dmuchane chlebki mają wysoki indeks glikemiczny. To oznacza, że po jego zjedzeniu szybko podnosi się poziom cukru, po czym gwałtownie spada. I w niedługim czasie po zjedzeniu odczuwamy głód. Wiele osób rezygnując z białego pieczywa na rzecz chrupkiego przybierała na wadze. Zobaczcie, co zawierają.