Gotowanie na ekranie: soczysty stek z groszkowym musem
Piotr Ogiński, autor vloga „Kocham Gotować" przedstawił przepis na smażony stek z jagnięciny. Kucharz do dania przygotował mus z groszku oraz zapiekane warzywa. Aromatyczne danie sprawdzi się podczas uroczystej kolacji oraz spotkania z przyjaciółmi.
Piotr Ogiński, autor vloga "Kocham Gotować" przedstawił przepis na smażony stek z jagnięciny, marynowany w rozmarynie. Aromatyczne danie sprawdzi się podczas uroczystej kolacji oraz spotkania z przyjaciółmi. Kucharz do dania przygotował mus z groszku oraz zapiekane warzywa (ziemniaki, seler i marchewka ze szczyptą soli i odrobiną oliwy z oliwek). Do wykonania puree potrzebne są natomiast: pół opakowania mrożonego groszku, łyżeczka masła, łyżeczka soku z cytryny i świeże zioła np. kolendra i mięta. Groszek po ugotowaniu należy odcedzić i połączyć z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.