Trwa ładowanie...
23-09-2015 09:58

Buraczane kopytka z masłem szałwiowym

Buraki to niewątpliwie skarbnica witamin i minerałów. Swoje lecznicze właściwości zawdzięczają antocyjanom, barwnikom, które wzmacniają naszą odporność, zapobiegają występowaniu nowotworów oraz starzeniu. Ich właściwości zasadotwórcze przywracają równowagę w żołądku. Sok z buraków chroni przed katarem, uwalnia od zgagi i obniża ciśnienie krwi.

d2nv8lp
d2nv8lp

Buraki to niewątpliwie skarbnica witamin i minerałów. Swoje lecznicze właściwości zawdzięczają antocyjanom, barwnikom, które wzmacniają naszą odporność, zapobiegają występowaniu nowotworów oraz starzeniu. Ich właściwości zasadotwórcze przywracają równowagę w żołądku. Sok z buraków chroni przed katarem, uwalnia od zgagi i obniża ciśnienie krwi.

Jeśli nie przepadacie jednak za smakiem buraka w standardowej postaci, warto przemycić go do ulubionych potraw. Ciekawą propozycją będą kopytka z buraków. Ich przygotowanie jest dziecinnie proste. Do klasycznej masy na kopytka wystarczy dodać puree z buraków, a potem zagnieść ciasto.

Kopytka w głębokim, różowym kolorze z pewnością zaskoczą gości przyzwyczajonych do standardowego, kremowego koloru. Doskonale smakują polane masłem szałwiowym.

d2nv8lp
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2nv8lp
Więcej tematów