Trwa ładowanie...
24-12-2015 10:42

W święta dodajemy je aż do kilku dań. Sprawdź, co warto wiedzieć o grzybach

Wybierając się do sklepu po gotowy produkt, pamiętajmy, że na opakowaniu musi być atest

dlmmf2f
dlmmf2f

Dietetycy często przestrzegają przed ciężkostrawnymi grzybami, ale czy mają rację? Prawdziwki i pieczarki to grzyby lekkostrawne, są źródłem aminokwasów i białka. Najzdrowsze są boczniaki. By dłużej zachowały świeżość, przechowuj je w lodówce wraz z ogonkiem.

Jak kupować grzyby i jak sprawdzić, czy są świeże? Wybierając się do sklepu po gotowy produkt, pamiętajmy, że na opakowaniu musi być atest. Inaczej nie mamy pewności, że grzyby są jadalne. Sprawdźcie, który rodzaj dodać do pierogów czy kapusty.

dlmmf2f
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlmmf2f
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj