Trwa ładowanie...
24-12-2015 10:42

W święta dodajemy je aż do kilku dań. Sprawdź, co warto wiedzieć o grzybach

Wybierając się do sklepu po gotowy produkt, pamiętajmy, że na opakowaniu musi być atest

d1z3ut1
d1z3ut1

Dietetycy często przestrzegają przed ciężkostrawnymi grzybami, ale czy mają rację? Prawdziwki i pieczarki to grzyby lekkostrawne, są źródłem aminokwasów i białka. Najzdrowsze są boczniaki. By dłużej zachowały świeżość, przechowuj je w lodówce wraz z ogonkiem.

Jak kupować grzyby i jak sprawdzić, czy są świeże? Wybierając się do sklepu po gotowy produkt, pamiętajmy, że na opakowaniu musi być atest. Inaczej nie mamy pewności, że grzyby są jadalne. Sprawdźcie, który rodzaj dodać do pierogów czy kapusty.

d1z3ut1
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1z3ut1
Więcej tematów