Panierowana mozzarella z sosem wiśniowym
Mozzarella, czyli miękki i słonawy serek pochodzący z Włoch jest podstawą wielu dań. Smakuje doskonale jako dodatek do sałatek, pizzy czy lasagne. Darek Kuźniak z "Crazy Chef Cooking" przygotował panierowaną mozarellę w sosie wiśniowym. Sprawdzi się doskonale na na szybką przekąskę czy kolację. Zobaczcie przepis.
Mozzarella, czyli miękki i słonawy serek pochodzący z Włoch jest podstawą wielu dań. Smakuje doskonale jako dodatek do sałatek, pizzy czy lasagne. Darek Kuźniak z "Crazy Chef Cooking" przygotował panierowaną mozzarellę w sosie wiśniowym. Sprawdzi się doskonale jako szybka przekąska, a nawet kolacja. Zobaczcie przepis.
Składniki potrzebne do przygotowania mozzarelli: chleb tostowy, mąka, jajko, mozzarella.
Sos: wiśnie, ocet balsamiczny i cukier.
Zobacz też: NAJLEPSZE DIETY 2016