Trwa ładowanie...
LifeTube/Jaja w kuchni
24-05-2016 09:12

Kąski kalafiorowe w cieście piwnym

Sezon na kalafiora trwa. Warzywo zawiera mnóstwo witamin, m.in. A, C, K oraz witaminy z grupy B. W dodatku jest źródłem potasu, magnezu i żelaza. Warto go wykorzystać to smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zobaczcie przepis na kąski kalafiorowe w cieście piwnym.

d4kc69f
d4kc69f

Składniki:
1 kalafior
olej do smażenia
ciasto:

0,5 l piwa
300g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka ostrej papryki
sól

Przygotowanie:

  1. Stale mieszając dodajemy do piwa mąkę z proszkiem do pieczenia, ostrą paprykę, odstawiamy na 15 minut.
  2. Kalafior dzielimy na różyczki, każdą zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym głębokim tłuszczu, aż zrobią się złocistobrązowe i chrupiące.
d4kc69f
d4kc69f
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4kc69f
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj