Jaką porcelanę wybrać na jesień? Najnowsze trendy
Wystrój, jakość, profesjonalizm… Na sukces w branży HoReCa składa się w zasadzie wszystko. Nic więc dziwnego, że sektor ten wymaga wyjątkowych rozwiązań. Restauracje, hotele, kawiarnie oraz inni przedstawiciele gastronomii jesienią, kiedy w menu królują sezonowe potrawy i napoje o wyrazistych smakach i barwach, potrzebują także jesiennej porcelany.
Jesienna porcelana dla branży gastronomicznej
Każdy przedstawiciel branży HoReCa wie, jak ważną rolę w tym sektorze pełni zastawa stołowa. Klienci konsumują wzrokiem, a danie musi nie tylko pięknie i estetycznie wyglądać. Powinno także zostać podane na naczyniach, które pasują wizualnie do koncepcji dania i jej kolorystyki.
Porcelana dla gastronomii musi być najwyższej jakości – trwała, wykonana z grubszej porcelany, odporna na uszkodzenia, z talerzami o wzmocnionych obrzeżach. Naczynia są cięższe, ale dzięki temu również bardziej wytrzymałe. Takie propozycje porcelany na użytek gastronomiczny znajdują się w ofercie producenta marki Lubiana, która specjalizuje się właśnie w produkcji tego typu wyrobów. Popularna w branży HoReCa na całym globie marka zachwyca rozbudowanym asortymentem i świetnym stosunkiem ceny do jakości.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Jesień, a wraz z nią przysmaki z dyni
Jaką porcelanę wybrać dla gastronomii na jesień?
Na tę porę roku najlepiej sprawdzą się minimalistyczne zastawy, które dodatkowo podkreślą wykwintność potraw i ich wspaniałą kompozycję. Najbardziej uniwersalnym wyborem będzie wykonana ręcznie kolekcja Rondo - w klasycznej bieli i o opływowych kształtach. Warto przyjrzeć się także ponadczasowej morskiej barwie, która stała się już bestsellerem tej marki, minimalistycznej szarości, która doskonale sprawdzi się w restauracjach o industrialnym i loftowym wystroju, a także oryginalnym i designerskim turkusie oraz świeżym, niemal egzotycznym koralu, który doskonale podkreśli walory sezonowych warzyw i owoców.
Kolejną propozycją, która sprawdzi się jako piękna oprawa do wyśmienitych posiłków, jest kolekcja Muza. Opływowy kształt i specjalny rant są idealnym płótnem, które inspiruje do tworzenia mistrzowskich aranżacji na talerzu. Tu również do wyboru jest klasyczna biel, która będzie się świetnie komponować z sezonowymi dekoracjami. Dostępne są także bardziej wyraziste kolory: szaroniebieski, morski, szary oraz czarny.
Natomiast Rosa to świetna propozycja dla gastronomii, która inspiracje czerpie z natury. Oryginalne zdobienia tej kolekcji nawiązują do porannych kropel na zielonej trawie. Świeżość i nowoczesna oprawa tej zastawy z pewnością zachwycą wszystkich gości. Podobnie, jak poprzednie propozycje, tak i Rosa dostępna jest w kilku wersjach kolorystycznych, które świetnie sprawdzą się z jesiennymi potrawami: szarym, szaroniebieskim, czarnym oraz morskim.