Co siedzi w mielonkach konserwowych?
Niektórzy raczą się nimi przez okrągły rok. Inni po mięso w puszce sięgają przede wszystkim latem, przy okazji wakacyjnych wyjazdów, co tłumaczy dlaczego tak wiele tego typu produktów nosi nazwę "konserwy turystycznej". Zanim jednak zapakujemy puszki do plecaka, dokładnie przeczytajmy etykiety, bo sama nazwa (najczęściej: konserwa turystyczna, tyrolska czy gulasz angielski) niestety niewiele powiem nam o tym, co znajdziemy wewnątrz.
Niektórzy raczą się nimi przez okrągły rok. Inni po mięso w puszce sięgają przede wszystkim latem, przy okazji wakacyjnych wyjazdów, co tłumaczy dlaczego tak wiele tego typu produktów nosi nazwę "konserwy turystycznej". Zanim jednak zapakujemy puszki do plecaka, dokładnie przeczytajmy etykiety, bo sama nazwa (najczęściej: konserwa turystyczna, tyrolska czy gulasz angielski) niestety niewiele powiem nam o tym, co znajdziemy wewnątrz. A różnice w jakości poszczególnych mielonek są naprawdę olbrzymie.
Postanowiliśmy przyjrzeć się 11 konserwom dostępnym w dużych supermarketach. Zanim jednak przeanalizujemy ich skład, warto się dowiedzieć jakie są najważniejsze zasady wyboru dobrej mielonki.
AD/mmch/kuchnia.wp.pl