6 trików, które przydadzą się w kuchni każdej pani domu
Dzięki nim unikniesz nerwów
Co zrobić, żeby tłuszcz nie pryskał podczas smażenia, a jajko na twardo nie pękało podczas gotowania? Sprawdź triki kulinarne, które ułatwią życie w kuchni każdej pani domu.
Garść wskazówek pomoże w uniknięciu wielu sytuacji, które mogą wyprowadzić z równowagi. Kogo podczas smażenia nie denerwuje pryskający olej? A tak łatwo tego uniknąć! Wystarczy dodać odrobinę soli i problem zniknie. To rozwiązanie pomaga także w uzyskaniu puchatej piany z białek jajek. Ile razy dodane do ciasta bakalie opadły na dół? Dzięki obtoczeniu ich w mące przed dodaniem do masy unikniesz problemu.
POLECAMY RÓWNIEŻ:
href="http://kuchnia.wp.pl/duzo-solidnie-i-smacznie-6066305172685441a"> Dużo, solidnie i smacznie