Zapraszamy na piąte Warsztaty Kulinarne!

W dniach 22-23 września w Warszawie odbędą się kolejne Warsztaty Kulinarne pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Podczas dotychczasowych edycji uczestnicy uczyli się przygotowywać dania główne, zupy, przystawki i sałatki. Tematem najbliższych zajęć będą ryby i owoce morza.

Zapraszamy na piąte Warsztaty Kulinarne!
Źródło zdjęć: © archiwum | archiwum
SKOMENTUJ

Partnerem tej edycji Warsztatów jest Restauracja Meltemi, specjalizująca się w kuchni greckiej. Zgodnie z formułą w sobotę (22 września) uczestnicy spotkają się tam z prowadzącymi zajęcia szefami kuchni. Dowiedzą się o sposobach przyrządzania dań z ryb i owoców morza, a także będą mogli spróbować potraw, których przygotowania uczyć będą się w niedzielę. W niedzielę (23 września) zajęcia tradycyjnie odbędą się w Centrum Techniki Kulinarnej.

Na Warsztaty można się zgłosić za pośrednictwem strony www.polska-gotuje.pl. Wszyscy Uczestnicy otrzymują książeczki z przepisami oraz piękne fartuchy firmy COOKie (www.looklikecookie.com).

Relacje, zdjęcia, przepisy dotyczące wszystkich edycji Warsztatów Kulinarnych można znaleźć na następujących stronach: www.warsztaty-pak.pl, www.polska-gotuje.pl w sekcji warsztaty kulinarne, www.e-mieszakanie.pl, w serwisie www.kobieta.wp.pl oraz na Facebooku:
https://www.facebook.com/WarsztatyKulinarne

Podczas każdej edycji Warsztatów realizowany jest felieton do programu TVP2 „Pytanie na ŚniadanieŚniadanie”, emitowanego od poniedziałku do piątku, między 8:30 a 10:45. Można go również obejrzeć na stronie internetowej: http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadaniowe/pytanie-na-sniadanie/akademia-pogotowie-kulinarne.

Obraz
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Na lato robię słowiańską lemoniadę. Poprawia trawienie i walczy ze stresem
Na lato robię słowiańską lemoniadę. Poprawia trawienie i walczy ze stresem
Wielu sportowców pije sok z kiszonych ogórków. Doskonale wiedzą, co robią
Wielu sportowców pije sok z kiszonych ogórków. Doskonale wiedzą, co robią
Znany dietetyk mówi, jak jeść owsiankę. Wiele osób nie ma świadomości, jak to ważne
Znany dietetyk mówi, jak jeść owsiankę. Wiele osób nie ma świadomości, jak to ważne
Dodaję do wody i pryskam ogórki. Nie mam najmniejszych problemów ze szkodnikami i zarazą
Dodaję do wody i pryskam ogórki. Nie mam najmniejszych problemów ze szkodnikami i zarazą
Robię ekologiczny oprysk i używam do ogórków. Wszystkie choroby i szkodniki hamuje już na starcie
Robię ekologiczny oprysk i używam do ogórków. Wszystkie choroby i szkodniki hamuje już na starcie
Mucha usiadła na jedzeniu. Jeść czy wyrzucić? Odpowiedź zaskakuje
Mucha usiadła na jedzeniu. Jeść czy wyrzucić? Odpowiedź zaskakuje
Ten napój świetnie orzeźwia w upalny dzień. Zrobisz go z 2 tanich składników
Ten napój świetnie orzeźwia w upalny dzień. Zrobisz go z 2 tanich składników
Polacy depczą jak zwykły chwast. Jest smaczny i pomaga obniżyć cholesterol
Polacy depczą jak zwykły chwast. Jest smaczny i pomaga obniżyć cholesterol
Była koszmarem dzieciństwa, ale warto się do niej przekonać. Wspomaga trawienie i obniża ciśnienie
Była koszmarem dzieciństwa, ale warto się do niej przekonać. Wspomaga trawienie i obniża ciśnienie
Sezon na jagody mocno się rozkręca. Tymczasem sanepid ostrzega przed groźną chorobą
Sezon na jagody mocno się rozkręca. Tymczasem sanepid ostrzega przed groźną chorobą
Zrób syrop póki trwa sezon. Działa odtruwająco i stabilizuje pracę tarczycy
Zrób syrop póki trwa sezon. Działa odtruwająco i stabilizuje pracę tarczycy
Zjadają toksyny i ochotę na słodycze. Zrób je, a przestaniesz sięgać po batoniki
Zjadają toksyny i ochotę na słodycze. Zrób je, a przestaniesz sięgać po batoniki