Utopence, czyli parówki marynowane
- Utopence to przekąska serwowana u naszych sąsiadów. W oryginale to grube serdelki - u mnie cienkie parówki, które łatwiej jeść jako przekąskę podczas domowych przyjęć. Rewelacyjna przegryzka do kufelka dobrego piwa, którą zaostrzyłam plasterkami jalapeno - pisze Joanna, autorka bloga "Krylowa kuchnia".
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2 |
Okazja: |
Słoik na parówki wyparzyć. Wodę z octem i przyprawami zagotować i odstawić do ostudzenia. Parówki obrać z osłonek i przekroić na pół. Parówki ułożyć na sztorc w słoiku, pomiędzy parówki włożyć pokrojoną czerwoną paprykę, plasterki jalapeno i pokrojoną w cebulę. Parówki zalać całkowicie zimną zalewą. Zostawić na 3 godz. w temperaturze pokojowej, a następnie odstawić do lodówki na minimum 3 dni. Podawać jako przekąskę. Smacznego!
Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia
src="https://d.wpimg.pl/798881416-192184521/ciasto.JPG"/>
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze