Nowa specjalność dla pasjonatów sztuki kulinarnej
Viamoda Industrial Szkoła Wyższa w Warszawie zaprasza osoby zainteresowane karierą w branży kulinarnej na studia na nowej specjalności - Food Design. Wykładowcami VMI Szkoły Kulinarnej będą najwybitniejsze postaci polskiej gastronomii- praktycy i teoretycy branży.
VMI Szkoła Kulinarna jest pierwszą w Polsce szkołą wyższą kształcącą w zakresie Food Design - sztuki kulinarnej. Specjalność Food Design będzie należeć do obszaru kształcenia z zakresu wzornictwa, gastronomii, dietetyki i kultury stołu. Ma charakter interdyscyplinarny i jest powiązana z takimi kierunkami studiów jak: historia, sztuka, geografia, technologia żywności i żywienie człowieka, zootechnika i towaroznawstwo, dziennikarstwo oraz zarządzanie.
Tu kształcić się będą przyszli szefowie kuchni, menedżerowie restauracji, dziennikarze kulinarni, fachowcy pracujący we wszystkich sektorach szeroko rozumianego przemysłu gastronomicznego, profesjonaliści umiejący łączyć kreatywność z wiedzą z zakresu nowoczesnych technik kulinarnych, znajomości produktów i trendów oraz z rzeczywistą znajomością zasad rynku.
VMI CUlinary School rekomendują eksperci m.in.: Kurt Scheller, Paweł Oszczyk, Karol Okrasa, Barbara i Piotr Adamczewscy, Bogdan Gałązka, Wojciech Bońkowski, Hanna Szymanderska, Monika Kucia, Adam Chrząstowski, Sebastian Krauzowicz, Daniel Pawełek, Artur Moroz, Jarosław Dumanowski, Jan Babczyszyn i wielu innych.
Rekrutacja na specjalność Food Design ruszyła 10 czerwca.
Więcej informacji można uzyskać na facebooku VMI Szkoła Kulinarna, stronie www.vmi.edu.pl oraz pod numerem telefonu +48 22 500 69 69.