Nowa specjalność dla pasjonatów sztuki kulinarnej

Viamoda Industrial Szkoła Wyższa w Warszawie zaprasza osoby zainteresowane karierą w branży kulinarnej na studia na nowej specjalności - Food Design. Wykładowcami VMI Szkoły Kulinarnej będą najwybitniejsze postaci polskiej gastronomii- praktycy i teoretycy branży.

Nowa specjalność dla pasjonatów sztuki kulinarnej
Źródło zdjęć: © 123RF | 123RF
SKOMENTUJ

VMI Szkoła Kulinarna jest pierwszą w Polsce szkołą wyższą kształcącą w zakresie Food Design - sztuki kulinarnej. Specjalność Food Design będzie należeć do obszaru kształcenia z zakresu wzornictwa, gastronomii, dietetyki i kultury stołu. Ma charakter interdyscyplinarny i jest powiązana z takimi kierunkami studiów jak: historia, sztuka, geografia, technologia żywności i żywienie człowieka, zootechnika i towaroznawstwo, dziennikarstwo oraz zarządzanie.

Tu kształcić się będą przyszli szefowie kuchni, menedżerowie restauracji, dziennikarze kulinarni, fachowcy pracujący we wszystkich sektorach szeroko rozumianego przemysłu gastronomicznego, profesjonaliści umiejący łączyć kreatywność z wiedzą z zakresu nowoczesnych technik kulinarnych, znajomości produktów i trendów oraz z rzeczywistą znajomością zasad rynku.

VMI CUlinary School rekomendują eksperci m.in.: Kurt Scheller, Paweł Oszczyk, Karol Okrasa, Barbara i Piotr Adamczewscy, Bogdan Gałązka, Wojciech Bońkowski, Hanna Szymanderska, Monika Kucia, Adam Chrząstowski, Sebastian Krauzowicz, Daniel Pawełek, Artur Moroz, Jarosław Dumanowski, Jan Babczyszyn i wielu innych.

Rekrutacja na specjalność Food Design ruszyła 10 czerwca.
Więcej informacji można uzyskać na facebooku VMI Szkoła Kulinarna, stronie www.vmi.edu.pl oraz pod numerem telefonu +48 22 500 69 69.

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Na lato robię słowiańską lemoniadę. Poprawia trawienie i walczy ze stresem
Na lato robię słowiańską lemoniadę. Poprawia trawienie i walczy ze stresem
Wielu sportowców pije sok z kiszonych ogórków. Doskonale wiedzą, co robią
Wielu sportowców pije sok z kiszonych ogórków. Doskonale wiedzą, co robią
Znany dietetyk mówi, jak jeść owsiankę. Wiele osób nie ma świadomości, jak to ważne
Znany dietetyk mówi, jak jeść owsiankę. Wiele osób nie ma świadomości, jak to ważne
Dodaję do wody i pryskam ogórki. Nie mam najmniejszych problemów ze szkodnikami i zarazą
Dodaję do wody i pryskam ogórki. Nie mam najmniejszych problemów ze szkodnikami i zarazą
Robię ekologiczny oprysk i używam do ogórków. Wszystkie choroby i szkodniki hamuje już na starcie
Robię ekologiczny oprysk i używam do ogórków. Wszystkie choroby i szkodniki hamuje już na starcie
Mucha usiadła na jedzeniu. Jeść czy wyrzucić? Odpowiedź zaskakuje
Mucha usiadła na jedzeniu. Jeść czy wyrzucić? Odpowiedź zaskakuje
Ten napój świetnie orzeźwia w upalny dzień. Zrobisz go z 2 tanich składników
Ten napój świetnie orzeźwia w upalny dzień. Zrobisz go z 2 tanich składników
Polacy depczą jak zwykły chwast. Jest smaczny i pomaga obniżyć cholesterol
Polacy depczą jak zwykły chwast. Jest smaczny i pomaga obniżyć cholesterol
Była koszmarem dzieciństwa, ale warto się do niej przekonać. Wspomaga trawienie i obniża ciśnienie
Była koszmarem dzieciństwa, ale warto się do niej przekonać. Wspomaga trawienie i obniża ciśnienie
Sezon na jagody mocno się rozkręca. Tymczasem sanepid ostrzega przed groźną chorobą
Sezon na jagody mocno się rozkręca. Tymczasem sanepid ostrzega przed groźną chorobą
Zrób syrop póki trwa sezon. Działa odtruwająco i stabilizuje pracę tarczycy
Zrób syrop póki trwa sezon. Działa odtruwająco i stabilizuje pracę tarczycy
Zjadają toksyny i ochotę na słodycze. Zrób je, a przestaniesz sięgać po batoniki
Zjadają toksyny i ochotę na słodycze. Zrób je, a przestaniesz sięgać po batoniki