To ciasto kocha każdy. Oto z czym zmierzą się uczestnicy "Bake Off - Ale Ciacho"

Będzie słodko i naprawdę gorąco

SKOMENTUJ

Kolejny odcinek programu "Bake Off - Ale Ciacho" pokochają chyba wszyscy - tematem przewodnim będzie czekolada.

W dwóch słodko-gorzkich konkurencjach amatorzy wypieków wykażą się talentem, kreatywnością i znajomością technik cukierniczych, a jurorzy wysoko postawią poprzeczkę. W czekoladowej konkurencji technicznej pięciu uczestników wykona tort Brunet Wieczorową Porą, według receptury Krzysztofa Ilnickiego. Następnie przeniesiemy się w słodki świat pralin i trufli. Maleńkie, apetyczne czekoladki będą inspiracją do stworzenia kreatywnych konstrukcji. W programie "Bake Off - Ale Ciacho" uczestnicy walczą o tytuł najlepszego cukiernika-amatora w Polsce. Ich umiejętności ocenia profesjonalne jury: Gosia Molska i Krzysztof Ilnicki.

Program prowadzą Paulina Mikuła i Anna Gacek, a tajemnice polskich produktów i wypieków zgłębia Robert Makłowicz. Produkcja jest realizowana na podstawie cieszącego się ogromną popularnością brytyjskiego formatu "The Great Bake Off", stworzonego przez Love Productions. To jeden z bezapelacyjnych hitów emitowanych w stacji BBC1 - w 2015 roku był najchętniej oglądanym programem w Wielkiej Brytanii.

Oglądaj "Bake Off - Ale Ciacho" w poniedziałek, o godz. 21.45 na kanale TVP2.

Więcej o programie: http://bakeoff.tvp.pl/

POLECAMY:

Źródło artykułu: TVP2

Wybrane dla Ciebie

Mielone czy w ziarnach. Które siemię lniane jest najzdrowsze?
Mielone czy w ziarnach. Które siemię lniane jest najzdrowsze?
Nie widzieliśmy ich w Polsce od 100 lat. Znów zaczęły się pojawiać, a kosztują 4 tys. za kg
Nie widzieliśmy ich w Polsce od 100 lat. Znów zaczęły się pojawiać, a kosztują 4 tys. za kg
Wypij zamiast kawy. Poczujesz się lżej, a spodnie w pasie będą luźniejsze
Wypij zamiast kawy. Poczujesz się lżej, a spodnie w pasie będą luźniejsze
W Polsce wciąż niedoceniany. Zbija cukier, opóźnia starzenie i działa antynowotworowo
W Polsce wciąż niedoceniany. Zbija cukier, opóźnia starzenie i działa antynowotworowo
Wybierz zamiast bułki tartej. Mielone będą chrupiące jak marzenie
Wybierz zamiast bułki tartej. Mielone będą chrupiące jak marzenie
Używasz zamiast cukru? Może podwyższać ryzyko zawału serca i udaru mózgu
Używasz zamiast cukru? Może podwyższać ryzyko zawału serca i udaru mózgu
W tym miejscu w kuchni jest więcej bakterii niż w muszli klozetowej. Jak sobie z nimi radzić?
W tym miejscu w kuchni jest więcej bakterii niż w muszli klozetowej. Jak sobie z nimi radzić?
Biorę z kuchni i używam na grządki. Chwasty obumierają i długo nie odrastają, a warzywa są zdrowe
Biorę z kuchni i używam na grządki. Chwasty obumierają i długo nie odrastają, a warzywa są zdrowe
W PRL-u wszyscy się zajadali, a dziś unikamy. Dietetyk podkreśla, że to najzdrowsze dania
W PRL-u wszyscy się zajadali, a dziś unikamy. Dietetyk podkreśla, że to najzdrowsze dania
Dodaję do kawy łyżeczkę ciemnego proszku. Koncentracja poprawia się, a energia wskakuje poziom wyżej
Dodaję do kawy łyżeczkę ciemnego proszku. Koncentracja poprawia się, a energia wskakuje poziom wyżej
Doskonale regeneruje wątrobę i obniża cukier. W Polsce wciąż mało znany i nieużywany
Doskonale regeneruje wątrobę i obniża cukier. W Polsce wciąż mało znany i nieużywany
Dolewaj do sałatek i twarogu. Ulży wątrobie, a stawy nie będą bolały
Dolewaj do sałatek i twarogu. Ulży wątrobie, a stawy nie będą bolały