Trwa ładowanie...
d1srwbc
d1srwbc

Tort

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Tort
Składniki
    • BISZKOPT
    • Patrz przepis na jakis Biszkopt na tort
  • *
    • MASA WANILIOWA
    • 15 dag masła lub margaryny
    • 15 dag cukru
    • 1/4 litra mleka
    • 2 żółtka
    • 1 dag mąki ziemniaczanej
    • 1 cukier waniliowy
Przepis

Przepis na biszkopt: Upiecz biszkopt. Patrz przepis Biszkopt na tort. Biszkopt przekroić na trzy części.
Przepis na masę waniliową: Mleko zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem, mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym na pulchną masę. Do masy żółtkowej dolewać po trochu gorące mleko i zagęszczać w rondelku na brzegu płyty. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchną masę, połączyć z masą żółtkową.

Do masy można dodać kakao. Wtedy będzie masa kakaowa.

1 porcja masy wystarczy, żeby 1 raz przełożyć biszkopt.

Przełożony biszkopt posypać startą czekoladą.

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Share
d1srwbc
d1srwbc
d1srwbc
Więcej tematów
d1srwbc