Magazyn kulturalno-kulinarny KUKBUK wprowadza swój certyfikat jakości - „KUKBUK poleca”!

„KUKBUK poleca” to certyfikat jakości, który w przeciwieństwie do innych nie będzie przyznawany restauracjom, ani kucharzom lecz małym, lokalnym producentom żywności oraz rzemieślnikom. Warunkiem zgłoszenia jest nadesłanie do redakcji próbek swoich produktów, które poddane będą ocenie m.in. pod kątem smaku, zapachu, składu, opakowania, wyglądu i jakości. Najlepsze z nich otrzymają roczne wyróżnienie „KUKBUK poleca” oraz szereg korzyści płynących z jego posiadania.

Magazyn kulturalno-kulinarny KUKBUK wprowadza swój certyfikat jakości - „KUKBUK poleca”!
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe
SKOMENTUJ

Na popularności coraz bardziej zyskuje trend wolniejszego, bardziej świadomego życia. Ludzie zaczynają buntować się przed pędem naszych czasów. Z samochodów przesiadają się na rowery, fast foody zamieniają na targi śniadaniowe, a hipermarkety na bazary, gdzie poszukują tego co naturalne i lokalne. KUKBUK chciałby docenić tych, którzy z sercem przygotowują np. zdrowe, ekologiczne sery, produkują wyśmienite naturalne nalewki i wina, wypiekają pyszne, prawdziwe pieczywo, czy ręcznie wykonują piękne, drewniane deski do krojenia, które służą potem kilku pokoleniom.

Lokalni producenci chcący zdobyć wyróżnienie KUKBUK-a mogą wysłać od trzech do pięciu swoich produktów razem z formularzem zgłoszeniowym (do pobrania ze strony www.kukbuk.com.pl/kukbukpoleca) do testowania na adres redakcji (ul. Czerniowiecka 4b, Warszawa) z dopiskiem „KUKBUK poleca” do 21 kwietnia. Wyniki zostaną ogłoszone w maju.

Certyfikat „KUKBUK poleca” ma podnieść prestiż producenta, który go otrzymał, sprzyjać uzyskaniu zaufania klientów oraz komunikować im, że dane produkty są najlepszej jakości. O wszystkich wyróżnionych będzie można przeczytać w specjalnej zakładce na www.kukbuk.com.pl. Dodatkowo każdemu z nich zostanie poświęcony odrębny artykuł na stronie szerzej opisujący jego działalność. Odznaka zostanie przyznana na rok, co oznacza że można będzie się nią legitymować do połowy 2018 roku.

- Od początku istnienia KUKBUK-a promujemy prawdziwe jedzenie, wartości rzemieślnicze oraz pracę ludzkich rąk. Sami jesteśmy alternatywnym wydawnictwem i wiemy jak wiele trudu wymaga stworzenie najwyższej jakości produktu. Jedzenie ma wymiar społeczny. Chcemy zwiększyć popularność godnych zaufania producentów i wskazać ludziom tych, od których warto kupować. Odznaka KUKBUK-a ma być wiarygodnym symbolem uczciwego produktu - *mówi Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK. *

Partnerami akcji „KUKBUK Poleca” są: Kuchnia+, RDC, wp.pl, Food Service, Rano Zebrano, Slow Market, Slow Weekend.

Więcej informacji oraz regulamin na: www.kukbuk.com.pl/kukbukpoleca.

KUKBUK to wielowymiarowa platforma obejmująca: magazyn kulturalno-kulinarny wydawany w wersji drukowanej i w postaci aplikacji na urządzenia mobilne, zintegrowane kanały social media (facebook.com/kukbuk, instagram.com/kukbuk_official, youtube.com/user/KUKBUKMagazyn),_ bogatą w treści stronę internetową www.kukbuk.com.pl oraz e-sklep (sklep.kukbuk.com.pl). Każde ogniwo platformy stanowi połączenie wysokiej jakości autorskich sesji fotograficznych z ciekawymi artykułami o tematyce związanej z szeroko rozumianą kulturą jedzenia, zjawiskami socjologicznymi, sztuką i dizajnem w świecie kulinariów. Wersja papierowa i mobilna magazynu oprócz sześciu numerów regularnych obejmuje również trzy wydania specjalne: KUKBUK Rodzina, KUKBUK Zima oraz KUKBUK Podróże i Dizajn. Magazyn jest dostępny w ponad 800 punktach sprzedaży w całej Polsce. Przez 4 lata istnienia na rynku KUKBUK zdobył wiele nagród i wyróżnień w prestiżowych konkursach, m.in. brązowe i srebrne miecze KTR oraz nagrody Izby Wydawców Prasy – GrandFront. Dystrybucja odbywa się poprzez wysyłkę bezpośrednią oraz sprzedaż w salonach prasowych: Empik, Inmedio, Relay, Kolporter i Ruch, a także w sklepach dizajnerskich, restauracjach, klubach i salonach spa.

Obraz
© Materiały prasowe
Artykuł sponsorowany
Źródło artykułu: Artykuł sponsorowany

Wybrane dla Ciebie

Sezon na jagody mocno się rozkręca. Tymczasem sanepid ostrzega przed groźną chorobą
Sezon na jagody mocno się rozkręca. Tymczasem sanepid ostrzega przed groźną chorobą
Zrób syrop póki trwa sezon. Działa odtruwająco i stabilizuje pracę tarczycy
Zrób syrop póki trwa sezon. Działa odtruwająco i stabilizuje pracę tarczycy
Zjadają toksyny i ochotę na słodycze. Zrób je, a przestaniesz sięgać po batoniki
Zjadają toksyny i ochotę na słodycze. Zrób je, a przestaniesz sięgać po batoniki
Lekkie jak chmurka i prawie bez kalorii. Te pianki zrobisz w 5 minut
Lekkie jak chmurka i prawie bez kalorii. Te pianki zrobisz w 5 minut
W przedwojennej Polsce był hitem. Dziś młodzi nawet nie znają tego deseru
W przedwojennej Polsce był hitem. Dziś młodzi nawet nie znają tego deseru
Takie kotlety robiono przed wojną. Co chwilę się nimi zajadano, bo są pyszne i tanie
Takie kotlety robiono przed wojną. Co chwilę się nimi zajadano, bo są pyszne i tanie
Wystarczy 1 łyżeczka na czczo. Cukier się unormuje, a serce będzie jak dzwon
Wystarczy 1 łyżeczka na czczo. Cukier się unormuje, a serce będzie jak dzwon
Magda Gessler dodaje do ogórków kiszonych. Są jędrne i chrupią tak, że sąsiedzi słyszą
Magda Gessler dodaje do ogórków kiszonych. Są jędrne i chrupią tak, że sąsiedzi słyszą
Co się stanie, jeśli połkniesz pestkę czereśni? Wiele osób nie wie
Co się stanie, jeśli połkniesz pestkę czereśni? Wiele osób nie wie
Skutki jedzenia pora. O tym się prawie nie mówi, więc mało kto wie
Skutki jedzenia pora. O tym się prawie nie mówi, więc mało kto wie
Większość z nas trzyma tam blachy. Mało kto wie, do czego naprawdę służy
Większość z nas trzyma tam blachy. Mało kto wie, do czego naprawdę służy
Najgorszy dodatek do rosołu. Poprawia smak, ale powoduje tycie i zatyka tętnice
Najgorszy dodatek do rosołu. Poprawia smak, ale powoduje tycie i zatyka tętnice