Trwa ładowanie...
pierogi
02-08-2016 14:27

Kuchnia argentyńska: sorrentinos z mozzarellą i szynką

Będą świetną alternatywą dla polskich pierogów.

d3nj4ph
d3nj4ph

Martin Gimenez Castro przygotował klasyczne potrawy kuchni argentyńskiej. Na stole pojawiły się specjały takie jak sorrentinos z mozzarellą i szynką, empanadas z mięsem, milanesas a la napolitana i pastel de papa. Nas szczególnie zainteresowały pierożki sorrentinos. Oto przepis:

Składniki:
1 kg ciasta na makaron
1 kg mozzarelli tartej
0,5 kg ricotty
0,3 kg szynki
1 puszka pelatti
3 białe cebule
0,2 kg bazylia

Przygotowanie:
Ciasto:
Mieszamy mąkę, jajka i oliwę z oliwek i sól. Formujemy ciasto, zostawiamy, żeby odpoczęło na co najmniej 30 minut.

Farsz:
W misce mieszamy: ricottę, mozzarellę i pokrojoną w paski szynkę.
Sos:
Podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy świeżą bazylię i pomidory blendowane. Gotujemy ok. 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

d3nj4ph
d3nj4ph
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3nj4ph
Więcej tematów