Trwa ładowanie...
28-07-2016 08:34

Jaja po parysku według przepisu z 1904 roku

Żółtko będzie idealnie miękkie.

d16l9mr
d16l9mr

Jajko to szybki i zdrowy pomysł na śniadanieśniadanie. Dodaje energii, łatwo je wykonać, a do ma mnóstwo składników odżywczych. Najlepsze jest takie z rozpływającym się żółtkiem. Autorka bloga PrzepisyTradycyjne.pl przygotowała jajka po parysku według przepisu z 1904 roku.

Składniki:
2 jajka
2 plasterki ulubionej szynki
2 łyżeczki posiekanych pomidorów
Odrobina tartego parmezanu lub innego ulubionego sera
Odrobina masła do wysmarowania formy

Przygotowanie:

  1. Odkroić wierzch bułeczki i wydrążyć środek.
  2. Pomidor drobno posiekać i jedną łyżeczkę umieścić na dnie bułeczki. Następnie ułożyć kawałek szynki i wpuścić całe jajko.
  3. Zetrzeć odrobinę parmezanu, ukroić kawałek szynki i posypać tym jajko.
  4. Formę wysmarować odrobiną masła, włożyć bułeczki i wstawić je do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Bułeczki będą gotowe po 20 minutach.

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Jajka po szkocku

d16l9mr
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d16l9mr
Więcej tematów