Trwa ładowanie...
d1l91os
07-12-2012 11:24

Coraz bliżej święta, czyli zupa rybna z makaronem

Przepis

Do przygotowania rybnego wywaru nadaje się praktycznie każdy rodzaj ryby. Zupę możemy gotować na bazie filetów. Jednak na pewno znajdą się wśród nas zwolennicy zupy na głowach, ogonach i kręgosłupach. Warto pamiętać, że przed gotowaniem powinno się usunąć rybie oczy i skrzela. W przeciwnym razie zupa będzie gorzka i nabierze nieprzyjemnego, szarego koloru.

d1l91os
3.8
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • Międzybrodzki Makaron krajanka
  • 1,5 litra wody
  • 100 g marchwi
  • 70 g selera
  • 2 średnie pomidory
  • 500 g fileta z dorsza
  • 150 ml kwaśnej śmietany 18 proc.
  • 150 ml słodkiej śmietanki
  • 1 łyżka mąki
  • 50 g pora (jasna część)
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku
Przepis

W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw. Obie śmietanki łączymy, hartujemy, a następnie wlewamy do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem i sosem sojowym doprawiamy do smaku. Po 2 minutach wyłączamy i dodajemy koper. Podajemy z Międzybrodzkim Makaronem krajanką.
Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Gastrsfera

Coraz bliżej święta, czyli zupa rybna z makaronem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l91os
d1l91os
d1l91os
d1l91os
Więcej tematów
d1l91os