Przepis na chrupiące kotlety. Nie poczujesz, że nie ma w nich mięsa
Przepis
Kotlety wcale nie muszą być zrobione z mięsa. Złociste kotleciki z selera są sycące i naprawdę smaczne. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a składniki potrzebne do tego przepisu znajdą się w każdej kuchni.
4.1
(19 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Rodzaj diety: |
Źródło: 123RF
Przepis
- Seler wyszoruj, obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do salaterki, dodaj tartą bułkę, wbij jajka, przypraw solą i pieprzem.
- Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Masa powinna być gęsta - jeśli taka nie jest, dodaj jeszcze trochę tartej bułki.
- Formuj kotleciki, obtaczaj je w tartej bułce i smaż na gorącym oleju ze wszystkich stron na złoto.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Przepis na chrupiące kotlety. Nie poczujesz, że nie ma w nich mięsa
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.