Trwa ładowanie...
d1gqh5g
19-04-2009 00:52

Rosół, który doskonale rozgrzewa i syci

Przepis

Według klasycznej receptury do rosołu dodajemy marchewkę, która nadaje słodyczy, pietruszkę, która zapewni goryczkę, selera, odpowiadającego za korzenny zapach i smak oraz pora i cebulę – dzięki nim zupa będzie odpowiednio pikantna. Staramy się zrównoważyć proporcje warzyw, wówczas zupa będzie miała bardziej zbilansowany smak.

d1gqh5g
4.0
(4 głosy)
Oceń:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • woda 2 litry
  • mięso wołowe lub drobiu 1 kg
  • marchew 1 sztuka
  • pietruszka 1 sztuka
  • seler kawałek
  • cebula kawałki
  • por kawałki
  • sól do smaku l
  • ziele angielskie 3-4 ziarenka
  • natka pietruszki
Przepis

Umyte mięso zalać zimną wodą i gotować. Przed zagotowaniem łyżką cedzakową zebrać szum. Dodać oczyszczoną i umytą mięsa oraz przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Przecedzić. Podawać w talerzu, posypany natką pietruszki lub z makaronem.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Rosół, który doskonale rozgrzewa i syci
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1gqh5g
d1gqh5g
d1gqh5g
d1gqh5g
Więcej tematów
d1gqh5g