Zakręcone roladki na każdą okazję
Zroluj to dobrze
Przepis na mięsne roladki z suszonymi pomidorami
Składniki: 5 pojedynczych filetów z kurczaka, 15 dag suszonych pomidorów w oleju z ziołami, 10 plastrów boczku, szpinak, dwa ząbki czosnku, 1/2 kostki sera feta, 2 łyżki oliwy, łyżka majonezu.
Przygotowanie:
Mięso drobiowe umyj, rozbij, oprósz solą i pieprzem z jednej strony i posmaruj cieniutko majonezem. Na oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, a następnie usmaż szpinak. Teraz na każdy filet nałóż cienką warstwę szpinaku, następnie pokruszonego sera feta, a na koniec pokrojone w paseczki osączone z zalewy suszone pomidory. Teraz ostrożnie zwijamy roladki i każdą zawijamy w dwa plastry boczku i spinamy wykałaczkami. Roladki włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez godzinę. Roladki podaj z ugotowanymi, młodymi ziemniaczkami i surówką.
Zpbacz także wideo: Nie marnuj jedzenia. Resztki, które warto wykorzystać w kuchni