28-11-2009 18:12
Kutia Wigilijna
Przepis
Od kilku lat, obok klusek z makiem, na stole pojawia się też kutia. Obie te potrawy różni to, że do kutii zamiast makaronu, dodajemy pszenicę.
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
Pszenicę wypłukać w wodzie. Mak zalać mlekiem i gotować tak długo, aż mleko odparuje. To samo robimy z pszenicą, tylko gotujemy w wodzie. Orzechy, migdały, rodzynki moczymy w przegotowanej wodzie około 10-15 minut. Do ostudzonego maku wrzucamy wszystkie składniki. Wlewamy miód i dokładnie mieszamy.
Przepis dodał użytkownik kasia7rzegocka
Kutia Wigilijna
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.