Cukinia smażona w cieście naleśnikowym
Przepis
Plastry cukinii smażone w cieście naleśnikowym. Proste i szybkie danie, które zachwyca smakiem. Podaj je z domowym sosem czosnkowym.
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Źródło: 123RF
Składniki
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki mąki
- 1 jajko roztrzepane
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 młode cukinie
- olej do smażenia
Sos:
- 1 i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- sól
- 1 roztarty ząbek czosnku
Przepis
- Wymieszać ze sobą składniki sosu, odstawić. Z mleka, mąki, jaja i soli wyrobić ciasto.
- Rozgrzać olej na dużej patelni.
- Cukinię obrać, pokroić w plastry centymetrowej długości, zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Natychmiast podawać polaną sosem.
Przepis dodał użytkownik suzume
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.