Cukinia smażona w cieście naleśnikowym
Plastry cukinii smażone w cieście naleśnikowym. Proste i szybkie danie, które zachwyca smakiem. Podaj je z domowym sosem czosnkowym.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki mąki
- 1 jajko roztrzepane
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 młode cukinie
- olej do smażenia
Sos:
- 1 i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- sól
- 1 roztarty ząbek czosnku
- Wymieszać ze sobą składniki sosu, odstawić. Z mleka, mąki, jaja i soli wyrobić ciasto.
- Rozgrzać olej na dużej patelni.
- Cukinię obrać, pokroić w plastry centymetrowej długości, zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Natychmiast podawać polaną sosem.
Przepis dodał użytkownik suzume
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Podziel się opinią
Komentarze