Trwa ładowanie...
d2owh2p
29-11-2009 10:06

Bigos z pieczarkami

Przepis

Ten bigos jest wyjątkowy. Jego sekret polega na dodaniu odpowiednio dużej ilości pieczarek. Smak dodatkowo podkręci odrobina chrzanu.

d2owh2p
4.3
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Rodzaj diety:
Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 2 kg pieczarek
  • kostka masła
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 duże cebule
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki chrzanu
  • ziele angielskie, liść laurowy
Przepis

Zagotować kapustę. Pieczarki obsmażyć na maśle. Włożyć do bigosu. Na margarynie obsmażyć cebulę pokrojoną w plasterki. Dodać do bigosu. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól i 1/2 łyżeczki chrzanu. Gotować jak zwykły bigos (dusić przez długi czas), im bigos dłużej się gotuje, tym jest o wiele smaczniejszy.

Przepis dodał użytkownik zoozolxxd

Bigos z pieczarkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2owh2p
d2owh2p
d2owh2p
d2owh2p
Więcej tematów
d2owh2p