Trwa ładowanie...
darfvea
08-05-2008 23:34

Sos chrzanowy

Przepis

Sos chrzanowy to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Jest odpowiednio ostry i wyrazisty w smaku, dzięki czemu świetnie komponuje się z jajkami i domowym żytnim chlebkiem.

darfvea
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 4 lyzki chrzanu
  • 1/2 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 lyzki majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • szczypta bialego pieprzu
  • lyzeczka soku z cytryny
Przepis

Wszystko razem wymieszac , podawac po godzinie od zrobienia z miesem np.z udzcem pieczonym.

Przepis dodał użytkownik jola2109

Sos chrzanowy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
darfvea
darfvea
darfvea
darfvea
Więcej tematów
darfvea

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj