Grzanki z kurkami i roladą kozią
Zanim przystąpimy do gotowania, musimy odpowiednio przygotować grzyby. W pierwszej kolejności należy je oczyścić. Odcinamy końcówki ogonków oraz uszkodzone fragmenty. Potem dokładnie płuczemy każdą kurkę w misce z wodą. Pamiętajmy jednak, by grzyby zbyt długo się nie moczyły, ponieważ staną się niesmaczne.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Na patelni z oliwą podsmażamy drobno pokrojoną szalotkę. Dodajemy oczyszczone kurki, doprawiamy i smażymy do całkowitego zredukowania płynu.
Chleb kroimy lekko ukośnie na dwu centymetrowe kromki. Następnie smarujemy go oliwą z oliwek, nakładamy porcję grzybów, na wierzchu układamy dwa plastry rolady. Przystrajamy gałązką z rozmarynu.
Kromki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 12 minut. Rolada powinna się lekko podpiec.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze