Trwa ładowanie...
d3hwruk
28-04-2015 07:28

Chińska zupa rybna

Przepis

Aromatyczna i rozgrzewająca zupa rybna inspirowana chińską kuchnią. Zupa rybna świetnie sprawdzi się nie tylko na wigilijnym stole. W lecie do jej wykonania możemy wykorzystać młode warzywa i świeżo złowioną rybę.

d3hwruk
4.3
(3 głosy)
Oceń:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 150 g filetu z soli
  • 1 litr buliony drobiowego
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 łodygi trawy cytrynowej (można użyć również suszonej)
  • 1 pęczek świeżej kolendry
  • sok z dwóch cytryn
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy
Przepis

Do gorącej bulionu dodaj duże kawałki trawy cytrynowej, połowę sosu sojowego, cukier, starte kłącze imbiru, łodygi kolendry, sok z cytryny i gotuj przez około 15 minut.

Filety z soli zamarynuj w pozostałym sosie sojowym. Następnie obtocz w mące i usmaż na oliwie. Gotową rybę dodaj do zupy, zagotuj i podawaj posypaną posiekaną natką kolendry.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Chińska zupa rybna
Rodzaj potrawy

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3hwruk
d3hwruk
d3hwruk
Więcej tematów
d3hwruk