Makaron z brokułami i migdałami
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 400 g makaronu
- 1 łyżka oleju
- 450 g brokułów
- 70 g drobno startego żółtego sera (np. cheddar)
- 50 g masła
- 50 g posiekanych migdałów
- sól do smaku
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu, a następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i skrapiamy olejem.
Brokuły wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy aż zrobią się miękkie, a następnie również odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odsączone brokuły kroimy drobno i mieszamy z migdałami, serem i solą.
Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wkładamy makaron i przykrywamy go brokułami. Pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze