Trwa ładowanie...
d1gi2kc
04-05-2022 10:56

Kotlety schabowe z młodą kapustą. Obiad palce lizać

Przepis

Kotlety schabowe pod pierzynką z młodej kapusty to bardzo proste i szybkie danie w niecodziennym wydaniu. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnemu połączeniu kilku tajemniczych składników. Nikt nie przejdzie obok tych kotletów obojętnie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d1gi2kc
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg schabu
  • bułka tarta do panierki
  • 3 jajka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Składniki na pierzynkę:

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżeczka octu
  • 2 serki topione (200 g)
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku, ponownie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu kotlety układam na półmisku.
  • Cebulę, czosnek obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
  • Do warzyw dodaję drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojoną w małe paseczki paprykę, smażę mieszając około 20 minut. Następnie doprawiam pieprzem, solą, wlewam ocet i na koniec dodaję serki topione. Smażę do chwili rozpuszczenia się serków.
  • Warzywa nakładam na każdy kotlet schabowy i podaję. Można przed podaniem jeszcze rozgrzać w piekarniku.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotlety schabowe z młodą kapustą. Obiad palce lizać
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1gi2kc
d1gi2kc
d1gi2kc
d1gi2kc
Więcej tematów
d1gi2kc