zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2009-06-22

Sos grzybowy z suszonych grzybów

coco_rosie
przepis lubi: 0 osób 0/5 1 głos
Tagi: Sosy i dipy
Składniki
  • grzyby suszone 1 garść
  • woda 1 szklanka
  • śmietana 3 łyżki
  • cebula 1 średnia
  • sól
  • pieprz
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Grzywy zalewamy na noc wodą, następnego dnia w tej wodzie gotujemy. Kiedy są już miękkie wyjmujemy z wywaru i kroimy na mniejsze kawałeczki. W międzyczasie podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę. Jak się zeszkli wrzucamy pokrojone grzyby, wlewamy pozostały wywar. Dusimy jeszcze moment. Dodajemy rozmieszaną z odrobiną wody śmietaną. Doprawiamy do smaku i jasny sos grzybowy gotowy :)

Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Śledzie w oleju, Rogaliki, Śledzie po kaszubsku, Desery, Ciasta na zimno, Sałatka gyros, Placuszki, Knedle, Dania z ziemniaków, Szarlotka, Mięso mielone, Pierogi, Sałatka, sernik na zimno, Blok czekoladowy, Śledzie przepisy, Naleśniki, Barszcz czerwony, Kurczak, Makowiec