Papryka nadziewana kurczakiem i mozzarellą
Składniki: 3 papryki, 300 g piersi z kurczaka, 2 kulki mozzarelli, 3 duże pomidory, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 100 g tartego sera, 1 szklanka bulionu, olej do smażenia.
Przygotowanie: mięso pokrój w drobną kostkę, oprósz solą, pieprzem i ziołami. Rozgrzej olej, usmaż kurczaka. Mozzarellę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój. Kurczaka wymieszaj z mozzarellą i pomidorami. Papryki przekrój wzdłuż na pół i usuń nasiona. Farszem napełnij papryki. Wierzch posyp tartym serem. Papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp tartym serem i podlej bulionem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj 30 minut.