pierś z kurczaka
- FILET Z KURCZAKA ? 0,14 kg
- PIECZARKI ? 0,03 kg
- POR ? 0,03 kg
- MASŁO ? 0,03 kg
- ŚMIETANA ? 0,02 l
- OLEJ ? 0,02 l
- KOPER ? według uznania
- SÓL/PIEPRZ ? według uznania
Oczyszczoną z błon pierś kurczaka rozbijamy młotkiem na cienki filet.
Doprawiamy ; solą, białym pieprzem. Pieczarki pokrojone w plastry smażymy na maśle razem z drobno pokrojoną porą, którą wcześniej dokładnie myjemy. Oprószamy bardzo delikatnie tartą bułką. Doprawiamy.
Z piersi kurczaka i farszu formujemy roladę. Smażymy na mieszance oleju i masła. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu robimy sos.
Pokrojoną cebulę szklimy, podlewamy bulionem i redukujemy.
Dolewamy śmietankę chwilę jeszcze trzymamy na ogniu i doprawiamy.
Przepis dodał użytkownik grazynka604
Podziel się opinią
Komentarze