Bardziej tuczące niż białe pieczywo
Węglowodanowa pułapka
Biały chleb nie cieszy się dobrą sławą w opinii dietetyków. Mąka, z którego jest wypiekany, w procesie produkcji traci zdrowe i pożywne składniki. Dlatego każdy, kto dba o zdrowie i sylwetkę wybiera pełnoziarnistą wersję pieczywa. Problem w tym, że nawet, jeśli wyeliminujemy biały chleb z naszej diety, często wpadamy w węglowodanową pułapkę, sięgając po produkty, które mają dużo więcej niezdrowych węglowodanów niż jasne pieczywo.
Biały chleb nie cieszy się dobrą sławą w opinii dietetyków. Mąka, z którego jest wypiekany, w procesie produkcji traci zdrowe i pożywne składniki. Dlatego każdy, kto dba o zdrowie i sylwetkę wybiera pełnoziarnistą wersję pieczywa. Problem w tym, że nawet, jeśli wyeliminujemy biały chleb z naszej diety, często wpadamy w węglowodanową pułapkę, sięgając po produkty, które mają dużo więcej niezdrowych węglowodanów niż jasne pieczywo.
MD/mmch
10 najbardziej kalorycznych dań