Trwa ładowanie...
d3xuj63
02-03-2009 16:59

Sos do smażonych ryb

Przepis

Smażoną rybę najczęściej podajemy z frytkami i surówką z kiszonej kapusty. W moim domu jednak króluje słodko-kwaśny sos. Doskonale komponuje się on z delikatnym mięsem ryb,. Zobaczcie, jak go przygotować.

d3xuj63
4.5
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

123
Źródło: 123
Składniki
  • 2 cebule
  • 3 lyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • zmielony cynamon i imbir, sok z cytryny, sól, cukier
Przepis

Cebulę drobno poszatkować i zeszkli na oleju. Do cebuli dodać 0,5 szklanki wrzącej wody, roztarty czosnek, szczyptę cynamonu, imbiru i przecier pomidorowy. Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu 10 minut. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Sos powinien być słodko-kwaśny, gęsty i korzenny.

Przepis dodał użytkownik tereza

Sos do smażonych ryb
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3xuj63
d3xuj63
d3xuj63
d3xuj63
Więcej tematów
d3xuj63